Matematik

fordoblingstid + andet lir

03. oktober 2007 af rizzie (Slettet)
hej hej, jeg sidder og kæmper med en matematikspørgsmål, som jeg ikke kan finde ud af:

udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2%, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%.

a) bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkning, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2% om året efter 1960.

jeg er temmelig blank, må jeg sige.

svar modtages med kyshånd.

Brugbart svar (2)

Svar #1
03. oktober 2007 af Madsst (Slettet)

Du skal løse ligningen 1*1.02^t = 2 => t ln1.02 = ln2 => t= ln2 /ln1.02

Svar #2
03. oktober 2007 af rizzie (Slettet)

kan det så passe, at det giver 35 ?

Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2007 af piter (Slettet)

Brug formlen for renters rente..

Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2007 af piter (Slettet)

35 er korrekt...

Svar #5
03. oktober 2007 af rizzie (Slettet)

formlen for renters rente? er det noget med noget kn=ko (1+r)^n?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. oktober 2007 af mathon

"formlen for renters rente? er det noget med noget kn=ko(1+r)^n?" - Jaahhh!

Skriv et svar til: fordoblingstid + andet lir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.