Matematik

ligning

03. oktober 2007 af chloe (Slettet)
haster,

Hvem kan hjælpe med at læse denne ligning:

2x opløftet i 2+x-3=0

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2007 af Esbenps

Mener du 2x^2 + x - 3 = 0 ?

I så fald bestemmer du først diskriminanten:

d = b^2 - 4ac = (1)^2 - 4*2*(-3) = 1 + 24 = 25

Løsningerne bliver nu:



Hvilke løsninger giver det så?

Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2007 af mathon

mener du

2x^2 + x - 3 = 0 ???

Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2007 af mathon

#1

...jeg sov i timen - zzzzzzzz!...:)

Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2007 af Esbenps

Nej, det er bare mig som sidder klar på F5 og keder mig her på studieportalen :-)

Svar #5
03. oktober 2007 af chloe (Slettet)

Får det til +1/4 og -9/4 eller ?

Brugbart svar (1)

Svar #6
03. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Kan du skrive dine udregninger?

For det er ikke helt det jeg får..

Svar #7
03. oktober 2007 af chloe (Slettet)


X= -b+kvardratroden af 25 divideret med 2 gange 2 = 1/4 =


og
x= -b- kvardratroden af 25 divideret med 2 gange 2= -9/4

Svar #8
03. oktober 2007 af chloe (Slettet)

Forstår stadig ikke?

Brugbart svar (1)

Svar #9
03. oktober 2007 af mathon

du har ikke svaret på #1 og #2!!!!!

Brugbart svar (1)

Svar #10
03. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Kvadratroden af 25 = 5.
b=1
2a=4
(-1+5)/4=1

(-1-5)/4=-2/3..

Skulle jeg da mene..

Brugbart svar (1)

Svar #11
03. oktober 2007 af mathon

2x^2 + x - 3 = 0

x = -(3/2) v x = 1

Svar #12
03. oktober 2007 af chloe (Slettet)

JA , men er det så ikke (-1-5)/4= -3/2??

Brugbart svar (1)

Svar #13
03. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

(-1-5)/4 er det samme som -3/2 ja.. Hvis det er spørgsmålet.

Brugbart svar (1)

Svar #14
03. oktober 2007 af mathon

#12

JO!!! - det andet var en "GOFFER"...:)

Brugbart svar (1)

Svar #15
03. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

What the?

Svar #16
03. oktober 2007 af chloe (Slettet)

Tusind tak

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.