Fysik
bestemmesle af effekt
05. oktober 2007 af
Zalam (Slettet)
jeg sidder med en fysik opgave jeg ikke rigtig kan finde ud af.
Jeg skal bestemme den effekt som det gyldnetårn påvirker en passager på 75kg med efter 1.3s
Jeg har givet følgende;
Kraf som trånet påvirker med = 1.3 * tyngde accelarationen
passager = 75kg
Tårn = 56m
hastigheden ned = 64kmt
Jeg kan ikke rigtigt se mig ud af det, nogen som kan hjælpe?
Jeg skal bestemme den effekt som det gyldnetårn påvirker en passager på 75kg med efter 1.3s
Jeg har givet følgende;
Kraf som trånet påvirker med = 1.3 * tyngde accelarationen
passager = 75kg
Tårn = 56m
hastigheden ned = 64kmt
Jeg kan ikke rigtigt se mig ud af det, nogen som kan hjælpe?
Svar #1
05. oktober 2007 af mathon
benyt
P = F*v
P = m*(1,3g)*v = 1,3(m*g*v) = 1,3(75*kg*9,82*m/s^2*(64/3,6)*m/s) =
(1,3*75*9,82*64/3,6) * (kg*m/s^2*m/s) = 17021,3 Nm/s = 17021,3 J/s =
17021,3W = 17,0213 kW
P = F*v
P = m*(1,3g)*v = 1,3(m*g*v) = 1,3(75*kg*9,82*m/s^2*(64/3,6)*m/s) =
(1,3*75*9,82*64/3,6) * (kg*m/s^2*m/s) = 17021,3 Nm/s = 17021,3 J/s =
17021,3W = 17,0213 kW
Svar #4
05. oktober 2007 af Zalam (Slettet)
Så det man reelt set gør for at bestemme effekten som den påvirker med er, at bestemme hastigheden også bestemme kraften i Newton, gange sammen og lave om til watt / joule?
Skriv et svar til: bestemmesle af effekt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
