Matematik

Haster - forskrift for eksponentiel funktion

08. oktober 2007 af hårnålen (Slettet)
om en eksponentiel voksende funktion f oplyses at

f(1)=2 og f(3)=18

bestem forskrift for f

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2007 af JonesJ2 (Slettet)

Put punkterne ind i formlen for eksponential funktioner og så har du to ligninger med to ubekendte, hvilket der med lethed kan udregnes.
Skriv hvis du ikke er med!

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Du har to punkter, ud fra disse kan du nu beregne forskriften.
a findes ved:
a= (y2/y1)^(1/(x2-x1))
og b findes ved indsættelse i
f(x)=b*a^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2007 af mathon

y = b*a^x

I: 18 = b*a^3
II: 2= b*a^1.....I divideres med II

9 = a^(3-1) = a^2
a^2 = 9, hvoraf

a = 3 (-3 kan ikke være grundtal for en eksponentialfunktion)

y = b*3^x og
2= b*3^1 = 3b

b = 2/3

y = (2/3)*3^x

Skriv et svar til: Haster - forskrift for eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.