Matematik

LIgning med nul reglen

08. oktober 2007 af Legin (Slettet)
Hej, jeg har lavet en opgave men ved ikke hvordan jeg skal besvare at et led bliver delt i to. Hvis det er en fejl at jeg har delt den i to må i gerne sige hvad fejlen er :P

her er hvad jeg har gjort

http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/psZ73252.png

det er stedet med ring omkring der deler sig i to (hvis nogen er i tvivl :P)

Svar #1
08. oktober 2007 af Legin (Slettet)

hm det link virker vidst ikke http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/psZ73252.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Bare tryk på linket, og tilføj /imagesfree/psZ73252.png i adresselinjen, gætter jeg på...

Svar #3
08. oktober 2007 af Legin (Slettet)

den er da godt nok træls, nå kopier det der er i linket og sæt det sammen med /imagesfree/psZ73252.png så skulle det virke :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Her er hvad jeg ville gøre.. Men sats ikke for meget på det, da min fortid med nulreglen ikke er imponerende..

1/2 passer da vidst ikke ind i formlen ;oP Ellers har jeg kigget forkert.. Ville nok sige:

2x(x-6)

x(2x-12)

Så har du at: x = 0 v 2x-12=0 som bliver til x=6

Så: x=0 v 6

Svar #5
08. oktober 2007 af Legin (Slettet)

hvor står der 1/2 ?

til det 2x(x-6) =

x(2x-12)

sikker på det ? :P har ondt i hovedet så gider ikke til at regne -- at all :/
og hvordan er det at x(2x-12) deler sig op til x = 0 og 2x-12=0 :)?

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Idéen med det er jo, oftest, bare at putte x uden for parantes, så du har at enten det udenfor eller inden for er lig nul.. Derfor:

x = 0 - Hvis x er nul passer ligningen.

2x-12 = 0
2x = 12
x = 12/2=6 - Hvis x er 6 passer ligningen.. Fungerer fint. Hvis du ellers har lavet starten af regnestykket rigtigt.. Har ikke lige gidet at tjekke :o)

Svar #7
08. oktober 2007 af Legin (Slettet)

x er godt nok 6, har jeg skam tjekket, tak for hjælpen

kan du lige sætte en finger på hvor du vil have det 2x-12 = 0 ind :S?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Der hvor du sætter 2x udenfor parentes (2x(x-6)), sætter jeg bare x udenfor.. x(2x-12).. Så har du x og 2x-12=0, hvilket bliver til x = 6..

Svar #9
08. oktober 2007 af Legin (Slettet)

mange tak for hjælpen, kan virkelig ikke tænke i dag :))

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Tror vi alle kender følelsen :)

Skriv et svar til: LIgning med nul reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.