Matematik
jeg er svært med det
09. oktober 2007 af
lassa (Slettet)
y=1+2y tanx for 0<x<p/2
bestem dy/dx
bestem hældning for
bestem dy/dx
bestem hældning for
Svar #2
09. oktober 2007 af mathon
dy/dx = 2*dy/dx*tan(x) + 2y(1+tan^2(x))
(1-2tan(x))dy/dx = 2y(1+tan^2(x))
dy/dx =2*y((1+tan^2(x)))/(1-2tan(x))
dy/dx =2(1+2y tanx)((1+tan^2(x)))/(1-2tan(x))
(1-2tan(x))dy/dx = 2y(1+tan^2(x))
dy/dx =2*y((1+tan^2(x)))/(1-2tan(x))
dy/dx =2(1+2y tanx)((1+tan^2(x)))/(1-2tan(x))
Svar #3
09. oktober 2007 af mathon
jeg fik ikke set mig for:
y = 1 + 2y*tan(x) kan selvfølgelig reduceres:
y - 2y*tan(x) = 1
(1-2tan(x))y = 1
y = 1/(1-2tan(x)) = (1-2tan(x))^(-1)
dy/dx = (-1)(1-2tan(x))^(-2)(1-2tan(x))'
dy/dx = -(1-2tan(x))^(-2)(0-2*(1+tan^2(x)))
dy/dx = 2(1-2tan(x))^(-2)(1+tan^2(x))
dy/dx = 2(1+tan^2(x))/(1-2tan(x))^2
y = 1 + 2y*tan(x) kan selvfølgelig reduceres:
y - 2y*tan(x) = 1
(1-2tan(x))y = 1
y = 1/(1-2tan(x)) = (1-2tan(x))^(-1)
dy/dx = (-1)(1-2tan(x))^(-2)(1-2tan(x))'
dy/dx = -(1-2tan(x))^(-2)(0-2*(1+tan^2(x)))
dy/dx = 2(1-2tan(x))^(-2)(1+tan^2(x))
dy/dx = 2(1+tan^2(x))/(1-2tan(x))^2
Skriv et svar til: jeg er svært med det
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
