Matematik

Reducering af brøk

10. oktober 2007 af butbut (Slettet)
Hej! Jeg har nu ledt i mine bøger og på nettet efter nogle regneregler, når man skal reducere denne (disse) brøk(er).

((x+t)/x*t))/x+t

Altså er det en brøk som tæller.

Er der nogen, der kan hjælpe mig med hvad man skal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Hvad skal der stå? Kan du ikke skrive det lidt pænere?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2007 af LiseKirstine (Slettet)

ja udfra hvordan jeg læser det er tælleren en brøk: ((x+t)/(x*t)) / x+t

Svar #3
10. oktober 2007 af butbut (Slettet)

Jeg ved ikke, hvordan jeg skulle skrive det pænere, eftersom der ikke rigtig er nogen formeleditor i dette.
Men dog et forsøg:

x+t
____
x*t
____
x+t

Håber det var bedre..

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Så skal du bruge: Man deler med en brøk ved at gange med den omvendte, når du har sikret dig, at tælleren er forskellig fra 0, altså:
x*t/(x+t) forskellig fra 0.

Svar #5
10. oktober 2007 af butbut (Slettet)

#4 Det forstod jeg ikke rigtig. Hvad skulle resultatet af det så være? Ville det ikke bare være en ny brøk?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

jo, men så har du ikke en brøk i nævneren, det bliver (x+t)^2/xt

Svar #7
10. oktober 2007 af butbut (Slettet)

#6 Aha, jeg har ellers lige fundet ud af gennem en hjemmeside, at det ikke gør noget hvilken rækkefølge man dividerer i bare det er med de rigtige tal.

Så der kommer til at stå:

x+t x+t
____ _____ 1
x*t = x+t = ____
____ _____ x*t
x+t x*t

Er det ikke rigtigt?

Svar #8
10. oktober 2007 af butbut (Slettet)

Hahaha ja okay, det ligner lort, når man sender indlægget. Jeg laver lige noget nyt:

x+t
____
x*t
____
x+t

=

x+t
____
x+t
____
x*t

1
____
x*t

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af det der, det ligner et kryds og bolle computerspil, der mangler bare bollerne.

Svar #10
10. oktober 2007 af butbut (Slettet)

x+t
____
x*t
____
x+t

=

x+t
____
x+t
____
x*t

=

1
____
x*t

Hjalp det?

Skriv et svar til: Reducering af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.