Matematik
emneopgave lineære funktioner haster en smule
11. oktober 2007 af
lanter (Slettet)
hejsa er der nogen der kan hjælpe med den her opgave er. gået helt død ved den og kan ikke komme vidre.
der skal bygges en carport med flat tage. for at vandet ikke skal samle sig på taget, skal det have en vis hældning.
i den ene ende af carporten er højden fra jorden 2.50 men i den anden side er den 2.37m. carporens samlede længde er 10m taget skal understøttes af nogle bjælker 3 steder. de skal placeres 30cm inde fra hver ende, og den sidste skal placeres 4.80m inde fra den højeste ende. bestem højden af de 3 stolpe, idet undersiden af den taget skal opfattes som værende e ret linie.
på forhånd tak.
der skal bygges en carport med flat tage. for at vandet ikke skal samle sig på taget, skal det have en vis hældning.
i den ene ende af carporten er højden fra jorden 2.50 men i den anden side er den 2.37m. carporens samlede længde er 10m taget skal understøttes af nogle bjælker 3 steder. de skal placeres 30cm inde fra hver ende, og den sidste skal placeres 4.80m inde fra den højeste ende. bestem højden af de 3 stolpe, idet undersiden af den taget skal opfattes som værende e ret linie.
på forhånd tak.
Svar #1
11. oktober 2007 af LMP (Slettet)
Du har fået oplyst to skæringspunkter (0;250) og (1000;237) ud fra dem kan du udregne a og derefter b så har du formlen. Derefter sætter du x = 30 og x = 480 og x = 970.
hvis du ikke kan regne den ud så spørg igen
hvis du ikke kan regne den ud så spørg igen
Svar #2
11. oktober 2007 af lanter (Slettet)
ahh tak, men kan ikke huske hvordan man regner a og b ud mener det er noget med hældningskoefficenten men kan ikke helt huske det.
Svar #3
11. oktober 2007 af LMP (Slettet)
nej de to punkter er (x1;y1) og (x2;y2) derefter y2-y1/x2-x1=a
bagefter y1-a*x1=b
bagefter y1-a*x1=b
Skriv et svar til: emneopgave lineære funktioner haster en smule
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
