Matematik

Geometri - Trigonometri

13. oktober 2007 af Phileo (Slettet)
Et kirktårn kaster en skygge på 18,6 m samtidig med, at en 1,79 m høj person kaster en skygge på 1,20 m. Hvor højt er kirketårnet?

Jeg har selv prøvet at illustere det ved at tegne et kirketårn og selve skyggen osv., men jeg har ikke den store anelse om hvordan man skal kunnet regne det ud, andet end hvis man skal bruge pythagoros? eller skal man bruge sinus-cosinus osv.?

Hvis bare jeg kunne få et hint til hvordan man skal regne det ud ? :)

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Brug skalafaktoren.

Uden vinkler kan du ikke regne med sinus, cosinus.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2007 af mathon

som følge af ensvinklede trekanter
- tegn det - sea
at,

K/18,6 = 1,79/1,2

Svar #3
13. oktober 2007 af Phileo (Slettet)

nå ja .. havde helt glemt det med skalafaktoren . thx

Svar #4
13. oktober 2007 af Phileo (Slettet)

Ud fra det Mathon skrev, blev jeg egentlig lidt i tvivl, for kan man egentlig ikke bare dividere 18,6 med 1,20 og derved finde skalafaktoren?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2007 af mathon

JO! - men det får du også:

K/18,6 = 1,79/1,2

K = 1,79*(18,6/1,2) = 1,79*"skalafaktor"

Skriv et svar til: Geometri - Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.