Matematik
Differentialregning opg. 3
13. oktober 2007 af
FOFA (Slettet)
Hej :)
Jeg har brug for hjælp til en matematik opgave.
Opgaven lyder: Om en eksponentielt voksende funktion f vides, at:
f(2) = 12 og f'(2) = 3
Bestem en regneforskrift for f
Hvordan gør jeg det?
Jeg har brug for hjælp til en matematik opgave.
Opgaven lyder: Om en eksponentielt voksende funktion f vides, at:
f(2) = 12 og f'(2) = 3
Bestem en regneforskrift for f
Hvordan gør jeg det?
Svar #1
13. oktober 2007 af peter lind
En eksponentiel voksende funktion er af formen f(x) = a^(kx)
Find f'(x). Derefter sætes f(2) = 12 og f'(2) = 3. Dette giver to ligninger med to ubekendte, som du må løse.
Find f'(x). Derefter sætes f(2) = 12 og f'(2) = 3. Dette giver to ligninger med to ubekendte, som du må løse.
Svar #3
13. oktober 2007 af ibibib (Slettet)
Du kan benytte forskriften f(x)=b·e^(kx).
Så er f' (x)=b·k·e^(kx) og k=ln(a).
Så er f' (x)=b·k·e^(kx) og k=ln(a).
Skriv et svar til: Differentialregning opg. 3
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
