Matematik

Dff. ligning

18. oktober 2007 af katharina_79 (Slettet)
Jeg har utroligt svært ved diff ligninger, og har nogle problemer med denne opgave:
Om funktionen y=f(x) oplyses, at den er løsningen til differentialligingen:
dy/dx=2xe^x, og at f(0)=2
Bestem forskriften for f.

En af de næste spørgsmål i opgaven lyder, at man skal bestemme det areal, som begrænses af y-aksen for grafen af f. Jeg har forsøgt at løse første spørgsmål, men da resultatet på ingen måde blev afgrænset af y-aksen, kunne jeg se, at resultatet ikke var korrekt.

Så hvis der er nogen der kan hjælpe må i meget gerne!!!
Det ville være bedst, hvis i prøvede at forklare, hvilken metode jeg skal benytte, så jeg selv kan forsøge at løse den, og så jeg kan benytte metoden til andre opgaver i fremtiden.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2007 af Esbenps

Der er sikkert flere forskellige metoder, man kan bruge, men separation af de variable plejer altid at være nyttig:

dy/dx = 2xe^x <=>





Her kunne du gøre brug af partiel integration, som så giver dig resultatet:

y = f(x) = 2*(-1 + x)*e^x + k (det er efter hurtigt hovedregning, så tjek lige resultatet efter selv)

Du ved, at f(0) = 2, så k = 4.

Svar #2
19. oktober 2007 af katharina_79 (Slettet)

Okay tak for svaret, det var det samme resultat, jeg selv havde fået, troede bare ikke det var korrekt :)
Men tusinde tak for hjælpen

Svar #3
19. oktober 2007 af katharina_79 (Slettet)

Jeg ved ikke om du kan hjælpe mig med endnu et spørgsmål:
Hvis man skal finde itegralet af (x+2y)(dy/dx)=12x-y
Jeg regnede med, at dy/dx skulle isoleres:
dy/dx=(12x-y)/(x+2y)
Men hvordan kan man så bruge seperation af variablerne?
Jeg har kigget min bog igennem for eksempler, og kan kun finde eksempler hvor der enten KUN står x i tælleren og y i nævneren, eller omvendt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2007 af Esbenps

Har du den fra en gymnasieopgave? Jeg tvivler på, den er gymnasiepensum. Jeg kan ikke umiddelbart komme på en god ide til en løsningsmetode...

Svar #5
20. oktober 2007 af katharina_79 (Slettet)

Ja det er det. Den kommer fra en gymnasieopgavebog,som hedder Matematik 3 - opgaver. Men tak for svaret, jeg forsøger videre :D

Skriv et svar til: Dff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.