Matematik

2 1.g opgaver

24. maj 2004 af Mads123 (Slettet)
Er igang med at forberede mig til skriftlig årsprøve til her på onsdag. Jeg er dog kommet i problemer med to opgaver hvor man ikke må bruge hjælpe midler.

1. Omskriv nedenstående udtryk til formen (a^s)*(b^t):

((a^3)*(a^6)*(kvadratrod, men hvor der står 4 over den og inde i den b^3)) / (((a^2)^4)* (b^1,5)*(kvadratrod b))

Håber i forstod den. Den kan jeg ikke finde ud af så den må i meget gerne hjælpe med at forklare.

2. Bestem definitionsmængden for funktionen f givet ved
f(x)=(kvadratrod (x^2-3X+2))

Den forstår jeg ikke helt. Har på fornemmelse at jeg skal bruge nul-reglen.

Men håber nogle kan hjælpe mig.

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2004 af erdos (Slettet)

1. Forstår det desværre ikke, og jeg ved ikke lige, hvordan du ellers kan opskrive den.

2. Har skal du se på, hvilke begrænsninger, der er tilstede. (psst... kvadratroden). Hvilke tal er det, man ikke må tage kvadratroden af? Så er definitionsmængden R fraregnet de tal... Spørg gerne videre... Det var bare et hint!

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2004 af Fog (Slettet)

ad 1)
((a^3)*(a^6)*(kvadratrod, men hvor der står 4 over den og inde i den b^3)) / (((a^2)^4)* (b^1,5)*(kvadratrod b))
= (a^3 * a^6 * (b^3)^(1/4)) / ((a^2)^4 * b^(3/2) * b^(1/2)
= (a^(3+6) * b^(3/4)) / (a^(2*4) * b^(3/2+1/2))
= (a^9 * b^(1/2)) / (a^8 * b^2)
= a^(9-8) * b^(1/2-2)
= a^1 * b^(-3/2)
=> s=1 og t=-3/2

Håber jeg regnede rigtigt.

ad 2) så skal du se på uligheden x^2-3x+2>0, du vil så få to intervaller hvor funktionen er defineret, du vil få intervallerne: ]-inf;rod1[ U ]rod2;inf[ - Kan også skrives R\\[rod1;rod2]

håber det gav mening.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Kvadratrodsfunktionen er defineret for 0, sqrt(0)=0, så uligheden må være x^2-3x+2>=0

Svar #4
24. maj 2004 af Mads123 (Slettet)

Er stadig forvirret og forstår det ikke.


Har lige uploadet et billed så i kan se opgaverne rigtigt.

http://www.noname.frac.dk/upload/Fil=/2opgaver.GIF

Svar #5
24. maj 2004 af Mads123 (Slettet)

Ingen der kan forklare mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

http://www.noname.frac.dk/upload/Fil=/2opgaver.GIF
Siden kan ikke vises.

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2004 af Mokkasmølf (Slettet)

Hvilket niveau er det her på? :S

Svar #8
24. maj 2004 af Mads123 (Slettet)

http://up.peecee.dk/?id=864

Skulle gerne være her.

Ellers prøv at søge under 2opgaver

Svar #9
24. maj 2004 af Mads123 (Slettet)

Well, der står 1.g opgaver så niveauet er også 1.g :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

http://michael.padowan.dk/1.wmf
http://michael.padowan.dk/2.wmf
http://michael.padowan.dk/3.emf

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. maj 2004 af Mokkasmølf (Slettet)

Så vidt jeg ved, er der forskel på matematisk og sproglig linie...???

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Ups, det blev ikke så godt.

Her --> http://michael.padowan.dk/40997.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. maj 2004 af Mokkasmølf (Slettet)

Er det her c, b eller a-niveau???

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. maj 2004 af sontas (Slettet)

1) a^9 * b^(3/4) / a^8* b^2 =

a * b((3/4)-2))... ikke?

2)

Brugbart svar (0)

Svar #15
24. maj 2004 af sontas (Slettet)

1) a^9 * b^(3/4) / a^8* b^2 =

a * b((3/4)-2))... ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #16
24. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

#14, #15 - de omskrivninger er jeg ikke enige i.

#13 C-niveau (evt. B-niveau i 1g ma).

Svar #17
24. maj 2004 af Mads123 (Slettet)

Tror vi begge er enige med 2'eren mbipsen. Selvom det ikke var på samme måde jeg tænkte. Og jeg kan heller ikke forstå alle de tegn du laver. buen fx

1'eren er jeg dog stadig i tvivl om. Er du 100% sikker? Og hvis ja. Hvordan har du præcist gjort. Det skal jo regnes ud i hovdet. Det er b jeg ikke kan se bliver -1.25

Brugbart svar (0)

Svar #18
24. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Buen "U" betyder foreningsmængde (united).

I 1'eren har jeg brugt 0,75-(1,5+0,5)=0,75-2=-1,25

Brugbart svar (0)

Svar #19
24. maj 2004 af iB (Slettet)

kvadratrod(x)=x^(1/2)
den 4. rod(x)=x^(1/4)
den y. rod(x)=x^(1/y)

Resten er sumering...

(buen er tegnet for fællesmængde)

Brugbart svar (0)

Svar #20
24. maj 2004 af iB (Slettet)

Både for langsom og forkert!
Buen U betyder selvfølgelig foreningsmændgden!!

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.