Matematik

hvad gør jeg med den ligning her!!!????

21. oktober 2007 af frederik159 (Slettet)
Hej alle
Jeg har fået til opgave at løse en ligning som lyder som følgende:

(x-3)²-3(x-5)(x+5) = 4(x+1) – 2(x+1) – 2(x+1)² - 2
jeg har så løst kvadsætninger og fået det til

(x²- 6x + 9) – (-75 + 3x²) = 4(x+1) – 2(x+1) – 2(x²+2x+1) -2
så har jeg fjernet parenteserne:

x² - 6x + 9 + 75 – 3x² = 4x +4 - 2x – 2x – 2 – 2x² - 2x – 1 -2

men hvad gør jeg nu?!!!! så skal jeg jo have x'erne over på den ene side men nogen af dem er jo i anden så hvad gør jeg?
Håber der er nogen der kan hjælpe - har virkelig brug for det

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Ville det ikke være en god ide at reducere nu??

x² - 6x + 9 + 75 – 3x² = 4x +4 - 2x – 2x – 2 – 2x² - 2x – 1 -2

x² – 3x² - 6x + 9 + 75 = 4x- 2x – 2x - 2x +4 – 2 – 1 -2– 2x²

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

-2x² - 6x + 84 = -2x -1 – 2x²
-2x²+2x² - 6x+6x + 84 +1 = -2x+6x -1+1 – 2x²+2x²
85 = 4x
85/4=21,5=x

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

ups. x = 85/4 = 21,25 :P

Svar #4
21. oktober 2007 af frederik159 (Slettet)

hvordan går du fra -2x²+2x² - 6x+6x + 84 +1 = -2x+6x -1+1 – 2x²+2x² til 85 = 4x

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

#0 Det går galt når du fjerner parenteserne på højre side af lighedstegnet.

Svar #6
21. oktober 2007 af frederik159 (Slettet)

og fra x² – 3x² - 6x + 9 + 75 = 4x- 2x – 2x - 2x +4 – 2 – 1 -2– 2x² til
-2x²+2x² - 6x+6x + 84 +1 = -2x+6x -1+1 – 2x²+2x²

Svar #7
21. oktober 2007 af frederik159 (Slettet)

ibibib hvad da ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

(x² - 6x + 9) – (-75 + 3x²) = 4(x+1) – 2(x+1) – 2(x²+2x+1) - 2

x² - 6x + 9 + 75 – 3x² = 4x + 4 - 2x – 2 – 2x² – 4x - 2 - 2

86 = 4x

x=21.5

Svar #9
21. oktober 2007 af frederik159 (Slettet)

takker mange gange... nogen som så kan forklare hvordan i går fra x² - 6x
x² - 6x + 9 + 75 – 3x² = 4x + 4 - 2x – 2 – 2x² – 4x - 2 - 2 til 86 =x4

Svar #10
21. oktober 2007 af frederik159 (Slettet)

ved hvordan i får 86 men ved ikke hovrdan i får 4x, for hvad skal man gør med de x^2

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Hvad snakker du om?

x² - 6x + 9 + 75 – 3x² = 4x + 4 - 2x – 2 – 2x² – 4x - 2 - 2

x² - 3x² + 2x² + 9 + 75 -4 + 2 + 2 + 2 = 4x - 2x - 4x + 6x

86 = 4x

x=21.5

Svar #12
21. oktober 2007 af frederik159 (Slettet)

jaaa.... ved ik helt.... men mange tak for hjælpen. klare på en lille joker nu du er så godt til math :):Y((1/x)+2)= 3 hvad skal jeg gøre for at isoloer x?

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2007 af ibibib (Slettet)












Svar #14
21. oktober 2007 af frederik159 (Slettet)

hvor blev y'et af i Y((1/x)+2)= 3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Troede at det var et kvadratrodstegn...

1/x + 2 = 3/y

1/x = 3/y - 2

1/x = 3/y - 2y/y

1/x = (3-2y)/y

x = y/(3-2y)

Svar #16
21. oktober 2007 af frederik159 (Slettet)

takker du har redet min dag :) :) :) :) :) : ) :) :) :) :D :D :D

Svar #17
21. oktober 2007 af frederik159 (Slettet)

hvad gør du her
Y((1/x)+2)= 3 / /y

1/x + 2 = 3/y / -2

1/x = 3/y - 2 / ?

1/x = 3/y - 2y/y / ?

1/x = (3-2y)/y / ?

x = y/(3-2y)

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Fælles nævner.
Fælles brøkstreg.

"Vender begge brøkstreger om".

Skriv et svar til: hvad gør jeg med den ligning her!!!????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.