Fysik

Lyd frekvens

21. oktober 2007 af Lady-Ludvig (Slettet)
hvordan finder jeg lydens frekvens hvis jeg kender lydhastigheden og bølgelængden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2007 af Lurch (Slettet)

Den formel står med garanti i din bog
l*f = v
l er bølgelængden

Svar #2
21. oktober 2007 af Lady-Ludvig (Slettet)

ok vil det så sige at:

l = 4,5 m
v = 340 m/s

f = 4,5/340= 75,56Hz

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2007 af Esbenps

Det kan altid betale sig at huske enheder, så man kan se, om det passer. Du skriver:

f = 4,5m/(340m/s) = 4,5/340s

Eftersom Hz = 1/s, så passer det ikke! Din sluttende enhed skal være Hz = 1/s.

Kig på formlen l*f = v og prøv igen...

Skriv et svar til: Lyd frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.