Matematik
Differentiere
22. oktober 2007 af
ASLAK (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe mig med at differentiere følgende:
x(t)=tan(t^2+(pi/4))
-er det en sammensat funktion. Hvor den indre funktion er s=t^2+(pi/4)
og ydre funktion er y=tans
???
x(t)=tan(t^2+(pi/4))
-er det en sammensat funktion. Hvor den indre funktion er s=t^2+(pi/4)
og ydre funktion er y=tans
???
Svar #2
22. oktober 2007 af ASLAK (Slettet)
og så gør jeg følgende:
x(t)=tan(t^2+(pi/4))
Indre funktion: s=t^2+(pi/4)
Ydre funktion: y=tans
x'(t)=y'*s'=(1+(tan^2)s)*(2t)
-Heri indsættes s:
(1+tan^2(t^2+(pi/4)))*(2t)
kan den så forkortes ydeligere???
x(t)=tan(t^2+(pi/4))
Indre funktion: s=t^2+(pi/4)
Ydre funktion: y=tans
x'(t)=y'*s'=(1+(tan^2)s)*(2t)
-Heri indsættes s:
(1+tan^2(t^2+(pi/4)))*(2t)
kan den så forkortes ydeligere???
Svar #4
22. oktober 2007 af ASLAK (Slettet)
så skal jeg også beregne den fuldstændige løsning til følgende:
x'=2t*(1+x^2)
Det skal jeg gøre vha. separation af de variable:
Int(1/2t)dy=Int(1+x^2)
hvordan kommer jeg så videre???
x'=2t*(1+x^2)
Det skal jeg gøre vha. separation af de variable:
Int(1/2t)dy=Int(1+x^2)
hvordan kommer jeg så videre???
Svar #5
22. oktober 2007 af ASLAK (Slettet)
Kan det passe at det kommer til at hedde:
S (1/2t) dy = S (1+x^2)
ln(2t)=x+(1/3)x^3
???
S (1/2t) dy = S (1+x^2)
ln(2t)=x+(1/3)x^3
???
Skriv et svar til: Differentiere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
