Matematik
beregning af tangent (diff)
22. oktober 2007 af
Karissa (Slettet)
Kan I se nogle forkerte udregninger? Jeg er uenig med facitlisten, og derfor skal det undersøges.
f(x) = x^3 - 3x + 1
f'(x) = 3x^2 - 3
Er y = 9x - 17 tangent til f(x)?
hvis f'(x0)= 9 så er 3x^2 - 3 = 9
x bliver dermed -2 eller 2
Jeg regner videre med x=-2: (x=2 beregner jeg også senere, men det slipper I for at se på.) Jeg bliver bedt om at gå videre med den negative værdi.
f(-2)= -2^3 - 3*-2+1 = -3
y+3 = 9(x+2)
y = 9x +15
Desuden er røringspunktet i (-2,-3)
Facitlisten hævder, ligningen for y hedder 9x - 15
i stedet for + 15.
f(x) = x^3 - 3x + 1
f'(x) = 3x^2 - 3
Er y = 9x - 17 tangent til f(x)?
hvis f'(x0)= 9 så er 3x^2 - 3 = 9
x bliver dermed -2 eller 2
Jeg regner videre med x=-2: (x=2 beregner jeg også senere, men det slipper I for at se på.) Jeg bliver bedt om at gå videre med den negative værdi.
f(-2)= -2^3 - 3*-2+1 = -3
y+3 = 9(x+2)
y = 9x +15
Desuden er røringspunktet i (-2,-3)
Facitlisten hævder, ligningen for y hedder 9x - 15
i stedet for + 15.
Svar #1
22. oktober 2007 af peter lind
Det er tangenten i punktet (2, 3) der har ligningen y = 9x -15
f(-2) = -8 + 6 +1 = -1
f(-2) = -8 + 6 +1 = -1
Skriv et svar til: beregning af tangent (diff)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
