Matematik
Hjælp til matematik på 1g (hastighed/ tid regning)
22. oktober 2007 af
1g (Slettet)
Skal aflevere meget snart.
-På en banestrækning kører to tog. Et langsomt der kører 90 km/time i gennemsnit og et hurtigt der kører 110 km/time i gennemsnit. Det langsomme afgår 16 minutter før det hurtige, men det ankommer kun 2 minutter før det hurtige.
a) Hvor lang tid er det hurtige tog om turen?
b) Hvor lang er banestrækningen?
Nogen der kan hjælpe med udregningen af a og b??
-På en banestrækning kører to tog. Et langsomt der kører 90 km/time i gennemsnit og et hurtigt der kører 110 km/time i gennemsnit. Det langsomme afgår 16 minutter før det hurtige, men det ankommer kun 2 minutter før det hurtige.
a) Hvor lang tid er det hurtige tog om turen?
b) Hvor lang er banestrækningen?
Nogen der kan hjælpe med udregningen af a og b??
Svar #1
22. oktober 2007 af peter lind
Kald længden af banestrækningen x, tiden for det hurtige tog t1 og tiden for det langsomme tog t2 samt hastighederne v1 og v2
Du har så
x = v1*t1 = v2*t2
Desuden kan du af oplysningerne finde t2-t1.
Du har så
x = v1*t1 = v2*t2
Desuden kan du af oplysningerne finde t2-t1.
Skriv et svar til: Hjælp til matematik på 1g (hastighed/ tid regning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
