Fysik
STØD
22. oktober 2007 af
kemlmj (Slettet)
opgave:
rekorden for Joachim B. OLSEN er et stød på 21,57 m. beregn kuglens begyndelseshastighed hvis elevationen var 45 grader og i kan se bort fra luftmodstanden..
?+
rekorden for Joachim B. OLSEN er et stød på 21,57 m. beregn kuglens begyndelseshastighed hvis elevationen var 45 grader og i kan se bort fra luftmodstanden..
?+
Svar #1
22. oktober 2007 af peter lind
Benyt formlerne for det skrå kast. I den lodrette retning haves y = v0y*t - ½g*t^2. Nå kuglen falder ned er y = 0, så du kan bruge dette til at finde t(v0y)
I den vandrette retning haves x = v0x*t. Sæt den fundne tid og den opgivne længde ind og du har en ligning til at bestemme begyndelsehastigheden
I den vandrette retning haves x = v0x*t. Sæt den fundne tid og den opgivne længde ind og du har en ligning til at bestemme begyndelsehastigheden
Skriv et svar til: STØD
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
