Matematik

svær ligning

23. oktober 2007 af silverbabe (Slettet)
heysa..

en som kan vise mig hvordan jeg gange den her ud og løser den ? (x-3)(x+1)=(2x-6)(-x+5)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2007 af mathon

(x-3)(x+1) = (2x-6)(-x+5)

x^2+x-3x-3 = -2x^2+10x+6x-30

x^2-2x-3 = -2x^2+16x-30

x^2+2x^2-2x-16x-3+30 = 0

3x^2-18x+27=0, som divideres igennem med 3

x^2-6x+9=0

(x-3)^2=0, hvoraf

x=3

Svar #2
23. oktober 2007 af silverbabe (Slettet)

takker :O)

Skriv et svar til: svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.