Matematik
Optimering-kasse(overflade mindskes)
23. oktober 2007 af
Johanboy11 (Slettet)
Hej har svært ved denne opgave, kan ikke rigtig få de rigtige svar....
En åben kasse kvadratisk bund rumfang=4000cm^3
Bestem side i bunden og højden, så overfladen bliver mindst mulig.. HJælp
En åben kasse kvadratisk bund rumfang=4000cm^3
Bestem side i bunden og højden, så overfladen bliver mindst mulig.. HJælp
Svar #1
23. oktober 2007 af mathon
V = 4000 = h*x^2, hvoraf
h = 4000/x^2
overfladden:
Ov = x^2 + 4*x*h = x^2 + 4*x*4000/x^2 = x^2 + 16000/x
Ov(x) = x^2 + 16000/x
Ov'(x) = 2x - 16000/x^2
Ov'(x) = 0 = 2x - 16000/x^2, hvoraf
2x - 16000/x^2 = 0
2x^3 - 16000 = 0
x^3 - 8000 = 0
x^3 = 8000 = 2^3*10^3 = (2*10)^3 = 20^3
x = (20^3)^(1/3) = 20^(3*(1/3)) = 20^1 = 20
da
Ov'(x)<0 for x<20, er Ov(x) monotont aftagende
Ov'(x)>0 for x>20, er Ov(x) monotont voksende
hvoraf Ov(x)_min = Ov(20) = 20^2 + 16000/20 = 1200
konklusion:
x = 20
h = 4000/20^2 = 4000/400 = 10
h = 4000/x^2
overfladden:
Ov = x^2 + 4*x*h = x^2 + 4*x*4000/x^2 = x^2 + 16000/x
Ov(x) = x^2 + 16000/x
Ov'(x) = 2x - 16000/x^2
Ov'(x) = 0 = 2x - 16000/x^2, hvoraf
2x - 16000/x^2 = 0
2x^3 - 16000 = 0
x^3 - 8000 = 0
x^3 = 8000 = 2^3*10^3 = (2*10)^3 = 20^3
x = (20^3)^(1/3) = 20^(3*(1/3)) = 20^1 = 20
da
Ov'(x)<0 for x<20, er Ov(x) monotont aftagende
Ov'(x)>0 for x>20, er Ov(x) monotont voksende
hvoraf Ov(x)_min = Ov(20) = 20^2 + 16000/20 = 1200
konklusion:
x = 20
h = 4000/20^2 = 4000/400 = 10
Svar #3
23. oktober 2007 af Johanboy11 (Slettet)
Mathon, jeg takker dig virkeligt meget, ved at det teknisk set er snyd, men nogen ting afhænger af hvor meget man har gennemgået emnet og midlerne ved hånden, men virkeligt tak. Du er i sandhed en lektieguru :-)
Svar #4
23. oktober 2007 af janko (Slettet)
#3 ville det have været snyd, hvis du havde fået hjælp af opgaven af en af dine kammerater ?
Skriv et svar til: Optimering-kasse(overflade mindskes)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
