Matematik
en ligning..
24. oktober 2007 af
Skat1 (Slettet)
nogen der vil hjælpe mig med at løse denne ligning:
3/2 x-1=1/2
3/2 x-1 + 1 = 1/2 + 1
3/2 x = 1/5
er det rigtigt eller?
3/2 x-1=1/2
3/2 x-1 + 1 = 1/2 + 1
3/2 x = 1/5
er det rigtigt eller?
Svar #1
24. oktober 2007 af peter lind
nej 1 + ½ er ikke 1/5
Gang den næstsidste ligning med 2 først. Det vil du sikkert finde er nemmere.
Gang den næstsidste ligning med 2 først. Det vil du sikkert finde er nemmere.
Svar #2
24. oktober 2007 af mathon
menes
(3/2)x - 1 = 1/2 ganges med 2 på begge sider
3x - 2 = 1
3x = 1+2
3x = 3
x = 3/3 = 1
(3/2)x - 1 = 1/2 ganges med 2 på begge sider
3x - 2 = 1
3x = 1+2
3x = 3
x = 3/3 = 1
Svar #5
24. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)
så det vil sige:
3/2 x - 1 = 1/2 * 2 (ganges med 2 på begge )?
3/2 x - 1 = 1/2 * 2 (ganges med 2 på begge )?
Skriv et svar til: en ligning..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
