Matematik
HHX C Dusør gives
24. oktober 2007 af
TanjaLarsen (Slettet)
Skriv følgende udtryk som en enkelt brøk:
OPG: 1
e) 1 3a-2
_ + ____
2 6
f) 3-x x
___ + ___
4 2
g) 4-2x x+1
______ - ____
12 8
h) x+1 3+x
_____ - _____
x-1 2x-2
opg: 2
Reducer følgende udtryk:
a) X4
____
X7
B) X2*Y6
_______
X5*Y9
C) (X-3)-2
D) (X*Y2)-4
OPG 3
Bestem løsningerne til følgende uligheder ved beregning
a) 3 - 2x < -4 + 6
b) x 5(x+1)
___ -4 < ______ + 3
9 3
c) 5+x x
2- ___ > ___ -1
2 3
OPG 4
Bestem evt. løsninger til følgende ligningssystemer:
a) 2x-3y = 100
2x+y = 156
b) 16x-5y = 47
4x+3y = -1
OPG: 5
En virksomhed agter at anskaffe sig en varevogn og overvejer to tilbud, som lyder på følgende:
1) Fast omkostning pr. år 18.000 kr
Variable omkostning 0,40 kr. pr kørt km
2) fast omkostning pr år 10.000 kr
variable omkostning 0,65 kr. pr. kørt km.
Hvor mange km skal man køre pr. år for at tilbud 1) er mest fordelagtigt?
Håber der er en ivrig matematiker der gider at hjælpe en kvinde i nød.
Pr løst opgave gives 10kr i dusør.
Mere info gives efter modtaget opgave.
Kærligst Tanja
OPG: 1
e) 1 3a-2
_ + ____
2 6
f) 3-x x
___ + ___
4 2
g) 4-2x x+1
______ - ____
12 8
h) x+1 3+x
_____ - _____
x-1 2x-2
opg: 2
Reducer følgende udtryk:
a) X4
____
X7
B) X2*Y6
_______
X5*Y9
C) (X-3)-2
D) (X*Y2)-4
OPG 3
Bestem løsningerne til følgende uligheder ved beregning
a) 3 - 2x < -4 + 6
b) x 5(x+1)
___ -4 < ______ + 3
9 3
c) 5+x x
2- ___ > ___ -1
2 3
OPG 4
Bestem evt. løsninger til følgende ligningssystemer:
a) 2x-3y = 100
2x+y = 156
b) 16x-5y = 47
4x+3y = -1
OPG: 5
En virksomhed agter at anskaffe sig en varevogn og overvejer to tilbud, som lyder på følgende:
1) Fast omkostning pr. år 18.000 kr
Variable omkostning 0,40 kr. pr kørt km
2) fast omkostning pr år 10.000 kr
variable omkostning 0,65 kr. pr. kørt km.
Hvor mange km skal man køre pr. år for at tilbud 1) er mest fordelagtigt?
Håber der er en ivrig matematiker der gider at hjælpe en kvinde i nød.
Pr løst opgave gives 10kr i dusør.
Mere info gives efter modtaget opgave.
Kærligst Tanja
Svar #1
24. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)
Hjælpen er gratis. Men kun for dem som selv gider at prøve selv først. Jeg regner ikke med, at du får nogen respons på din måde.
