Matematik
ligning med logaritme, isoler x
25. oktober 2007 af
noveau (Slettet)
hey håber nogen lige kan hjælpe mig med den her ligning, har bøvlet med den hele aftenen
-9=55*log(x/150)
-9/55= logx-log150 skal man så opløfte dem med 10?
-9=55*log(x/150)
-9/55= logx-log150 skal man så opløfte dem med 10?
Svar #3
25. oktober 2007 af thegod117 (Slettet)
Ikke nogen grund til at lave log(x/150) om til logx-log150, da det bare gør det sværere :)
10^(-9/55)=x/150
(10^(-9/55))*150=x
Har ikke lige en lommerregner ved hånden, men der skulle umiddelbart være korrekt :-)
10^(-9/55)=x/150
(10^(-9/55))*150=x
Har ikke lige en lommerregner ved hånden, men der skulle umiddelbart være korrekt :-)
Svar #4
25. oktober 2007 af ken_simonsen (Slettet)
Først vil vi gerne have x´et ud af logaritmen. Dette gør vi med exponentialfunktion exp. Den siger nemlig at exp(log(x))=x. Men som du er vant til, skal vi gøre det på begge sider af lighedstegnet, ligesom at trække fra og lægge til. Altså
exp(-9/55)=exp(log(x/150))=>exp(-9/55)=x/150. Nu er resten vist lige til.
exp(-9/55)=exp(log(x/150))=>exp(-9/55)=x/150. Nu er resten vist lige til.
Skriv et svar til: ligning med logaritme, isoler x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
