Matematik

Differentiere y=...??

25. oktober 2007 af ASLAK (Slettet)
Håber der er nogen der vil hjælpe mig med at differentiere følgende:

y=Ae^(-2t) cost + Be^(-2t) sint


forstår nemlig ikke helt hvordan man skal gribe den an...

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det skal differentieres både som en sammensat funktion (exp(-2*t)) og som et produkt. Det nemmeste er at tage hvert led for sig, altså find først
(exp(-2*t)*cos(t)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2007 af mathon

y = f(t) = Ae^(-2t)*cost + Be^(-2t)*sint

f'(t) =
Ae^(-2t)(-2)cost+Ae^(-2t)(-sin(t)) + Be^(-2t)(-2)*sint + Be^(-2t)*cos(t) =

Ae^(-2t)[-2cost-sin(t)] + Be^(-2t)[-2sin(t)+cos(t)]

Skriv et svar til: Differentiere y=...??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.