Matematik

BEstem tangentligning..

26. oktober 2007 af mikeh (Slettet)
hej.. jeg har en opgave der lyder:

en funktion er bestemt ved f(x) = x^3 +2x +8

Bestem f'(1) og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i pnktet 1,f(1))

altså f'(1) = 4

og jeg har regnet ud at f(1) = 11

så jeg ska finde grafen for f i punktet (1,11)

er det her rigtigt:

tangentligning : y = f(xo) +f'(xo)*(x-xo)

men er lost herfra?

håber på hjælp:D

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2007 af mathon

f(x) = x^3 + 2x +8

f'(x) = 3x^2 + 2

f'(1) = 3*1^2 + 2 = 3+2 = 5 .....

Svar #2
26. oktober 2007 af mikeh (Slettet)

jaeh okay :P det rigtigt.. fejl fra min side.. men mathon; ka du evt hjælpe mig med mit spørgsmål:D

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Du er på rette spor...bare indsæt i formlen og regn lidt:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2007 af janko (Slettet)

y = f(1)(som du har regnet ud)
x0 = 1

----

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2007 af janko (Slettet)

jeg vrøvler ..
et øjeblik

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2007 af janko (Slettet)

y = f(xo) +f'(xo)*(x-xo)
y = f(1) +f'(1)*(x-1)
y = 11 + 5*(x-1)
y = 11 + 5x - 5
y = 5x+6

Svar #7
26. oktober 2007 af mikeh (Slettet)

nice man.. jeg var bare lidt i tvivl der i sidste led.. vidste ikk helt hvad der menes med (x-x0) men tak for hjælpen ;)

Skriv et svar til: BEstem tangentligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.