Fysik

svær fysik aflevering

26. oktober 2007 af nanna_ya2 (Slettet)
hi kan nogle hjælpe mig med den her??

Opgave 4 - Lunt akvarium
Tid/min 0 23 51 75 107 136
Temp./°C 34,8 33,0 31,0 29,4 27,6 26,5

Et tomt akvarium, hvis varmekapacitet er på C=2,5 kJ/K, fyldes med 12 L lunkent vand, og temperaturen til forskellige tidspunkter måles.

Et varmelegeme nedsænkes i vandet. Med hvilken effekt skal det afgive varme for, at temperaturen af det fyldte akvarium holdes konstant på 30 °C, idet der ses bort fra legemets varmekapacitet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2007 af Stenalt (Slettet)

Du kan se at akvariet afgiver varme... Denne energi kan du udregne og så finde et gennemsnit for tabt energi pr tid (J/s)... Og så har du næsten svaret...

Svar #2
26. oktober 2007 af nanna_ya2 (Slettet)


jeg indsat værdierne på TI-89 og lavede en Lin Reg ax+b

fik vide at a er i grader og skullle omregnes til Kelvin

er jeg på den rigtige vej?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2007 af Stenalt (Slettet)

Ja nogenlunde... Om du skriver det i grader eller kelvin er ligemeget da det er deltaT der danner udgangspunkt for udregningerne...

Svar #4
26. oktober 2007 af nanna_ya2 (Slettet)


for at være helt ærligt så forstår jeg slet ikke opgaven:(

fik a = -0,06

og ved kun at denne skal bruges på et tidspunkt
Q = m · c · ?T

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2007 af Stenalt (Slettet)

Du har en specifik varmekapacitet... den ganger du med din masse og ganger dette med delta t. Ud fra dette får du hvor meget energi der er afgivet til omgivelserne... Det må være dette energitab vi skal kompensere for med varmelegemet... For at finde effekten af varmelegemet skal du dividere den funde energiafgivelse med den tid dine resultater er målt over... På den måde vil du få et resultat der angiver energitab/tid... Så laver du enhederne så de passer med J/s som er lig Watt...

Svar #6
26. oktober 2007 af nanna_ya2 (Slettet)


oki tusind tak for hjælpen...

men jeg kan bare stadig ikke få det til at passe da der er en varmekapacitet fra selve akvarium på 2,5 kJ/K og selve vandets specifikke varmekapacitet på 4200 J/K´kg


Skriv et svar til: svær fysik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.