Fysik
Beregning af rødforskydning
28. oktober 2007 af
Abelone (Slettet)
Hejsa.
Jeg er lige i gang med en fysik aflevering, og i en af opgaverne skal jeg beregne rødforskydningen af galaksen M65. Jeg får disse værdier:
r0 = 35,3*10^6 lysår
lambda(obs)= 121,894 nm
lambda(lab) = 121,567 nm
Nogen, der kan hjælpe mig med at finde den passende formel?
Jeg er lige i gang med en fysik aflevering, og i en af opgaverne skal jeg beregne rødforskydningen af galaksen M65. Jeg får disse værdier:
r0 = 35,3*10^6 lysår
lambda(obs)= 121,894 nm
lambda(lab) = 121,567 nm
Nogen, der kan hjælpe mig med at finde den passende formel?
Svar #1
28. oktober 2007 af peter lind
f0 observeret frekvens, f1 er kildens frekvens, v hastighed
f0 = f1*kvrod( [1+v]/[1-v] )
f0 = f1*kvrod( [1+v]/[1-v] )
Svar #3
28. oktober 2007 af Abelone (Slettet)
Okay, tak skal I have ;) Jeg bruger den sidste, for jeg kender jo ikke frekvenserne eller hastigheden.
Skriv et svar til: Beregning af rødforskydning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
