Matematik

bestem 2-gradspolynomium

28. oktober 2007 af royal-chika (Slettet)
Er der nogle som kan hjælpe?

f(x) er et 2.gradspolynomium med a = -2 og rødderne -1 og 3

bestem forskriften for f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Benyt f(x)=a(x-x1)(x-x2), hvor x1 og x2 er rødderne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

benyt faktorisering af et andengradspolynonium, som siger:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
hvor r1 og r2 er rødder til andengradspolynomiet.

Svar #3
28. oktober 2007 af royal-chika (Slettet)

så det hedder

-2(x-(-1)) * (x-3)

og hvad så ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

så er forskriften i realiten bestemt, du kan dog vælge at gange parenteserne ud, således, at du får den generelle form... Men dette er dog ikke nødvendigt

Svar #5
28. oktober 2007 af royal-chika (Slettet)

så ovenstående er egentligt bare svaret?
jeg troed bare at et skulle være på formen ax^2 + bx + c ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

f(x)=-2(x-(-1)) * (x-3)=-2(x+1)) * (x-3)

Det er ikke nødvendigt at regne videre, det er jo forskriften for funktionen:)

Skriv et svar til: bestem 2-gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.