Matematik

hjælp til differentier

29. oktober 2007 af mikeh (Slettet)
hvem vil hjælpe mig med at differentiere

f(x) = x* sqr(9-x^2)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2007 af mathon

f'(x) = 1*sqr(9-x^2) + x*1/(2sqr(9-x^2))*(9-x^2)' =

sqr(9-x^2) + x/(2sqr(9-x^2))*(-2x) = sqr(9-x^2)- 2x^2/(2sqr(9-x^2))

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

differentier det som en sammensat funktion for t=9-x^2 og y=x*sqrt(t)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2007 af mathon

sqr(9-x^2)- 2x^2/(2sqr(9-x^2)) = sqr(9-x^2)- x^2/sqr(9-x^2)

Skriv et svar til: hjælp til differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.