Matematik

Nemt regnestykke...

29. oktober 2007 af Billal001 (Slettet)
Nogle der vil hjælpe med et nemt regnestykke, jeg har glemt hvordan man regner disse ud:

En æske, der skal pakkes ind, fylder 35 cm gange 40 cm gange 60 cm. Gavepapirrullen er 0,68 m bred og 5 m lang. Er der papir nok?

(Jeg vil ikke have noget resultat, men en forklaring på hvordan man regner den ud)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Hvis du går ud fra at der ikke behøves være nogen bestemt sammenhæng i gavepapiren udenpå gaven, skal du bare have overfladearealet af æsken, og arealet af gavepapiret.

Svar #2
29. oktober 2007 af Billal001 (Slettet)

Så 0,68*5=3,4..

Hvordan regner jeg overfladearearealet af kassen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2007 af Esbenps

#2
En kasse består af en bund, et låg og 4 sider. Hver af disse kan udregnes som et almindeligt areal; dvs. højde gange bredde. Du skal bare holde styr på, hvilke to længder, som udgør siden.
Det hjælper MEGET at tegne det!

Svar #4
29. oktober 2007 af Billal001 (Slettet)

I know :P Men jeg ved ikke hvad længde og bredde er af disse mål: 35 cm gange 40 cm gange 60 cm.

Svar #5
29. oktober 2007 af Billal001 (Slettet)

Er det ikke bare 35 og 40?

Svar #6
29. oktober 2007 af Billal001 (Slettet)

Any one?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2007 af Esbenps

Det er sådan set ligegyldigt, hvad der er hvad. Det er bare et spørgsmål om du har kassen vendt på en bestemt måde. Bare definer for dig selv, hvad der er hvad og så lad være med at blande rundt i det under dine beregninger...

Svar #8
29. oktober 2007 af Billal001 (Slettet)

Okay, efter jeg har fundet arealet af de to dele. Så definerer jeg selv om der er nok papir eller ej, efter mine resultater?


Efter mine beregninger er der ikke nok papir :)

Tak for din hjælp, endnu en gang :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2007 af Esbenps

Jeg får, at der er klart papir nok.

Jeg får, at der er 1.18m² æske der skal indpakkes, og at vi har 3.4m² papir til det...

Svar #10
29. oktober 2007 af Billal001 (Slettet)

1.18 m2 pr. side.. Men vi har jo seks sider, der skal pakkes ind.

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2007 af Esbenps

Nej, jeg får, at der er totalt 1.18m^2 æske. Altså at æskens overfladeareal bliver 1.18m^2. Hvad får du, og hvordan regner du det?

Svar #12
29. oktober 2007 af Billal001 (Slettet)

:S Hvordan har du regnet det ud?

Svar #13
29. oktober 2007 af Billal001 (Slettet)

Jeg sagde: 35*40=1400

6*1.4= 8.4 for 6 sider.. Altså hele æsken..

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. oktober 2007 af Plooki (Slettet)

Det er ikke ligemeget hvilke længder man bruger. Tænk da over det mand.
Der er 2 sider á 35 * 60, 2 sider af 35 * 40 og to sider af 40 * 60. Hvis man tegner den . Æsken er jo ikke en box hvor alle sider er lige lange. Tegn i 3D for dig selv, så kan I alle meget lettere se det.
Så regner du det ud ganger med for hver af stykkerne, og tager summen af det. Summen er så arealet der skal indpakkes !

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. oktober 2007 af Esbenps

Jamen siderne er jo ikke lige store, så du kan ikke bare gange med 6.

Det er væsentligt lettere at regne i meter, så lad os starte med at lave alt om til meter.

Længde: 35 cm = 0.35 m

Bredde: 40 cm = 0.40 m

Højde: 60 cm = 0.60 m

Vi har 2 sider, som består af højde gange bredde: 2*0.60m*0.40m = 0.48m²

Vi har 2 sider, som består af højde gange længde: 2*0.60m*0.35m = 0.42m²

Vi har en bund og en top, som begge er bredde gange længde: 2*0.40m*0.35m = 0.28m²

I alt: 1.18m²

Alt dette havde du uden problemer kunne gøre, hvis du havde tegnet det.
En anden gang: Tegn!

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. oktober 2007 af Esbenps

#14
Det er helt ligemeget, hvilke mål man kalder for længde, bredde og højde. Pointen er bare, at man skal for sig selv definere, hvad der er hvad, og så holde fast ved det.

Svar #17
29. oktober 2007 af Billal001 (Slettet)

Okay.. Tak for det..

Brugbart svar (0)

Svar #18
29. oktober 2007 af Plooki (Slettet)

# 16 - hvis du mente det på den måde. Så ja selvføgelig, fik bare et kort sekund indtrykket af at du mente bare vælg en tilfældig side, og så multiplicer med 6

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. oktober 2007 af Esbenps

#18
Nej, det er klart, det kan man kun, hvis siderne er lige store. Beklager, hvis jeg udtrykte mig sådan...

Skriv et svar til: Nemt regnestykke...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.