Matematik

Opgave til imorgen - vektorer!

30. oktober 2007 af Ralphi (Slettet)
Bestem en ligning for midtnormalen til linjestykket AB når A og B er punkterne A(-1,3) og B(7,-2).

Indtil videre har jeg bestemt AB's tværvektor til 5 over 8...

Hvad gør man nu?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2007 af peter lind

Middelværdien af koordinaterne til A og B er midtpunktet af linien AB, så nu har du et punkt og en retning for linjen.

Svar #2
30. oktober 2007 af Ralphi (Slettet)

jeg er ikke helt med på hvad jeg skal gøre... så har du jo bare 2½ over 4??

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2007 af mathon

den rette linje gennem A(-1,3) og B(7,-2), hvoraf AB udgør et stykke, har hældningstallet (-2-3)(7-(-1)) = -(5/8)

midtnormalen til AB har derfor hældningstallet (8/5) = 1,6

AB's midtpunkt er ((-1+7)/2;(3+(-2))/2) = (3;(1/2))

konklusion:
den søgte midtnormal er således den rette linje gennem ((3;(1/2)) med hældningstal (8/5) = 1,6

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2007 af mathon

(-2-3)(7-(-1)) = -(5/8) --> (-2-3)/(7-(-1)) = -(5/8)

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2007 af mathon

eller rettere:

den søgte midtnormal er således et stykke af den rette linje gennem ((3;(1/2)) med hældningstal (8/5) = 1,6, dvs.
med
ligningen

y-(1/2) = (8/5)(x-3) eller y = (8/5)x - 43/10 eller y = 1,6x - 4,3

Skriv et svar til: Opgave til imorgen - vektorer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.