Matematik
Ligninger
31. oktober 2007 af
RikkeKring (Slettet)
Løs følgende ligning:
5x + 1 = x -3
mit svar: x=-1/3
Nummer to ligning:
3x - 5 (større end, eller lig med tegnet) x +2
mit svar .. x = -0,75
HJÆLP TAK? (;
5x + 1 = x -3
mit svar: x=-1/3
Nummer to ligning:
3x - 5 (større end, eller lig med tegnet) x +2
mit svar .. x = -0,75
HJÆLP TAK? (;
Svar #2
01. november 2007 af RikkeKring (Slettet)
Vil du please også lave mellemudregninger, så jeg kan se hvor det går galt for mig?
Svar #3
01. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
#2.
Det ville nok være en bedre ide hvis du viser dine mellemregninger. Så kan vi se hvor det går galt.
Men lad os tage den første:
5x + 1 = x -3
x'erne over på sammen side, så du trækker x og 1 fra på begge sider.
5x - x = - 3 - 1
Saml leddene
4x = -4
Divider igennem med 4
x = -1
Det ville nok være en bedre ide hvis du viser dine mellemregninger. Så kan vi se hvor det går galt.
Men lad os tage den første:
5x + 1 = x -3
x'erne over på sammen side, så du trækker x og 1 fra på begge sider.
5x - x = - 3 - 1
Saml leddene
4x = -4
Divider igennem med 4
x = -1
Svar #4
01. november 2007 af memomo (Slettet)
5x + 1 = x -3 (=)
5x+1-x=x-3-x (=)
4x+1=-3 (=)
4x+1-1=-3 (=)
4x=-3-1 (=)
4x=-4 (=)
4x/4=-4/4 (=)
x=-1
3x - 5 >= x +2 (=)
3x-5-x >= x+2-x (=)
2x-5 >= 2 (=)
2x-5+5 >= 2 +5 (=)
2x >= 7 (=)
2x/2 >= 7/2 (=)
x >= 3,5
Så skulle de vist være gennemgået ;)
5x+1-x=x-3-x (=)
4x+1=-3 (=)
4x+1-1=-3 (=)
4x=-3-1 (=)
4x=-4 (=)
4x/4=-4/4 (=)
x=-1
3x - 5 >= x +2 (=)
3x-5-x >= x+2-x (=)
2x-5 >= 2 (=)
2x-5+5 >= 2 +5 (=)
2x >= 7 (=)
2x/2 >= 7/2 (=)
x >= 3,5
Så skulle de vist være gennemgået ;)
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
