Matematik
simpel vektorregning
31. oktober 2007 af
Alcone (Slettet)
Hej.
Bestem tallene s og t, så s*vektor(b) + t*vektor(c) = vektor(a).
vektor(b) = (7,4)
vektor(c) = (11,65)
vektor(a) = (-3,5)
s*[7,4]+t*(11,6) = (-3,5)
giver:
[7s+11t=-3]
[4s+6t=5 ]
De hører begge to under samme [ ] Kunne ike finde ud af at skrive det ind herinde.
Hvordan kommer jeg nu videre med at bestemme s og t?
Er der nogen som kan hjælpe mig?
På forhånd tak!
Bestem tallene s og t, så s*vektor(b) + t*vektor(c) = vektor(a).
vektor(b) = (7,4)
vektor(c) = (11,65)
vektor(a) = (-3,5)
s*[7,4]+t*(11,6) = (-3,5)
giver:
[7s+11t=-3]
[4s+6t=5 ]
De hører begge to under samme [ ] Kunne ike finde ud af at skrive det ind herinde.
Hvordan kommer jeg nu videre med at bestemme s og t?
Er der nogen som kan hjælpe mig?
På forhånd tak!
Svar #1
31. oktober 2007 af ibibib (Slettet)
Er c's koordinatsæt (11,6) eller (11,65)?
7s+11t=-3
4s+6t=5
28s+44t=-12 (ganget med 4)
28s+42t=35 (ganget med 7)
2t=-47 (træk nederste ligning fra den øverste)
t=-23½
osv.
7s+11t=-3
4s+6t=5
28s+44t=-12 (ganget med 4)
28s+42t=35 (ganget med 7)
2t=-47 (træk nederste ligning fra den øverste)
t=-23½
osv.
Svar #3
31. oktober 2007 af Alcone (Slettet)
men hvorfor ganger du den første med 4 og så den sidste med 7?
Skriv et svar til: simpel vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
