Matematik

Matematik .. meget nemt/kort

31. oktober 2007 af Osmanli (Slettet)
Jeg har denne her opgave:
3(x+y)-6/x-y)+5(x-y)-2(x-y)=
3x+3y-6x+6y+5x-5y-2x+2y =
x+6y ..
- Er dette det rigtige resultat, og hvad kaldes sådan et stykke reducering?.. ell. mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

3x-6x+5x-2x=0

3y+6y-5y+2y=6y

6y

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2007 af tdb (Slettet)

ja du havde jo gjort det rigtig nok men når der 0x bliver det kun 6y

Svar #3
31. oktober 2007 af Osmanli (Slettet)

mmh rigtigt nok ..
' har du ikk en eller anden sindsyg god metode til at takle sådanne opgaver?.. ville jeg virkelig sætte stor pris på!!..
Vil bare gerne lære så meget matematik i mit liv, men det bare det at min hjerne ikk lige altid er med.. :/ ..

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Du har jo gjort det rigtig nok. Du har bare ikke kunne overskue det til sidst. Du kan eventuelt sætte det op som jeg gjorde. På den måde er det bare normal regning med plus og minus. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2007 af Moldut (Slettet)

Vi har sådan et fikst lille stykke mekanik som hedder Voyage200, det kan meget :) også reducere som det der

Svar #6
31. oktober 2007 af Osmanli (Slettet)

Har også selv Ti-89 Titanium.
- kan sagtens regne det ud derpå, men derved får jeg kun svaret og ingen mellemregninger, hvilket jeg gerne vil have, for at lære det.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Så gør som du har gjort. Men gør det nemmere for dig selv at overskue det ;)

Skriv et svar til: Matematik .. meget nemt/kort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.