Matematik

Matematik hjælp - reduktion!!

01. november 2007 af LulliexD (Slettet)
Opgave 1 ): 8(a+b)^2-4(a-b)^2-(2a+b)^2 = a^2+11b^2 .

Opgave 2 ): 2(n^2-5)^2-(2n^2-3)(n^2+3)+(n+1)(n-1) = ???

Opgave 3) : 8a/4a^2-b^2 - 4/b-2a - 2/2a+b

Opgave 4) : (2/3x + 3/2y)^2 - 4 (1/3x-3-4y)^2

*( / ) = Brøkstreg ____ !

Nogle som kan hjælp lidt med de sidste opgaver?, og er opgave 1 evt. rigtigt ? må meget gerne tilføjes udregninger og begrundelse, så jeg kan forstå princippet 100% .. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af mathon

Opgave 1 ): 8(a+b)^2-4(a-b)^2-(2a+b)^2

8(a^2+2ab+b^2) - 4(a^2-2ab+b^2) - (4a^2+4ab+b^2)

8a^2+16ab+8b^2-4a^2+8ab-4b^2-4a^2-4ab-b^2 = 3b^2 + 20ab

Svar #2
01. november 2007 af LulliexD (Slettet)

argh.. fatter det ikke ,, :/

Svar #3
01. november 2007 af LulliexD (Slettet)

i den første del:

8(a^2+2ab+b^2)hvordan får du ( +2ab ) ??? :S:S kan kun få a^2 + b^2 ? hvordan kommer +2ab midt i mellem?

Svar #4
01. november 2007 af LulliexD (Slettet)

og i den sidste linie i opgave 1??
hvordan får du +16ab mellem 8a^2 - +8b^2 ??? :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2007 af mathon

1. kvadratsætning:

(a+b)^2 = a^2 + 2ab + b^2

ses ag

(a+b)^2 = (a+b)(a+b) = a*a + a*b + b*a + b*b = a^2 + ab + ab + b^2 =

a^2 + 2ab + b^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2007 af mathon

8(a^2+2ab+b^2) = 8*a^2 + 8*2ab + 8*b^2 = 8a^2 + 16ab + 8b^2

Svar #7
01. november 2007 af LulliexD (Slettet)

hmm må jeg ikk lige spørge..
- HVORNÅr ved man at der skal bruges kvadratsætninger??
- har simpelt hen ikke styere på dette, derfor jeg altid laver de dumme fejl ;s

Skriv et svar til: Matematik hjælp - reduktion!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.