Matematik

2 rødder - bestem forskrift.

01. november 2007 af børge2 (Slettet)
Hej,

Jeg skal lave en forskrift for andengradspol. med rødderne -1 og 4

Altså f(-1)=0 og f(4)=0. Hvordan laver jeg andengradsligningen på formen f(x)=ax^2+bx+c? Jeg har prøvet at faktorisere a(x+1)(x-4)=0 men kommer ingen steder da jeg ikke kender skæringspunktet med y-aksen (altså c)

Hva gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af dnadan (Slettet)

Du har er nødt til at have én oplysning mere, ellers kan du ikke beregne forskriften. Du har sikkert fået oplyst et punkt mere.

Svar #2
01. november 2007 af børge2 (Slettet)

Nej der står: Bestem et andengradspol med rødderne -1 og 4. Bestem toppunktet og tegn grafen.

Kan det være noget min lommeregner så skal løse. Synes jeg har set noget der kaldes CAS?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2007 af dnadan (Slettet)

Som skrevet, du skal have en oplysning mere, ellers kan du IKKE finde forskriften...

Så igen, du må vide noget mere...

Svar #4
01. november 2007 af børge2 (Slettet)

Men kan det løses på lommeregneren så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2007 af dnadan (Slettet)

nej

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2007 af allan_sim

#1.
Selvfølgelig kan man da løse det. Der står, at man skal bestemme forskriften for ET andengradspolynomium, der kræves ikke et bestemt. Man kan med andre ord selv vælge en værdi for a.

#0.
Du er på rette vej. Indsæt en selvvalgt værdi for a og gang parenteserne sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2007 af dnadan (Slettet)

#6
Argh, naturligvis... Det er mig, der er lidt for snæversynet:)
Beklager mit syn:)

Skriv et svar til: 2 rødder - bestem forskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.