Matematik

linjer?

03. november 2007 af Skat1 (Slettet)
Tegn hver af følgende linjer:
a) y=-x+5
nogen der vil forklarer mig hvordan jeg gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

1) Der er kun en linie. 2) Du vælger en x-værdi, for eksempel 0 og så udregner du y-værdien efter forskriften. 3) Find to nye punkter og du har din linie, idet 2 forskellige punkter i koordinatsystemet fastlægger en linie.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Eftersom der kun er een linje, er dit spørgsmål ret misvisende, men for at tegne linjen med ligningen

y = -x+5

bemærker vi, at ligningen er på formen

y = ax+b

hvor a og b er reelle konstanter. Konstanten b fortæller dig hvor linjen skærer andenaksen, mens a angiver linjens hældningskoefficient.

Se følgende: http://peecee.dk/?id=76325

Svar #3
03. november 2007 af Skat1 (Slettet)

jeg forstår det stadig ikke hvordan jeg finder frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2007 af hackerjohn (Slettet)

Det er gammel folkeskole mat.. du indsætter blot en værdi for x og udregner y:

jeg finder lige to punkter for dig

når x=0 så er y=-0+5=5 dvs. første punkt (0;5)

når x=5 så er y=-5+5=0 dvs. andet punkt (5;0)

og så skal du bare tegne det ind i et koordinationsystem!

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2007 af Amarona (Slettet)

#2
Hvilket program bruger du til at lave grafer?
Jeg leder efter et godt grafprogram.

Svar #6
03. november 2007 af Skat1 (Slettet)

hvad gør jeg så hvis jeg skal tegne den her linje:
y= -3/4 x + 1/2?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Jeg bruger Mathematica 6.


#6:
I #2 forklarer jeg dig, hvad de enkelte konstanter i ligningen giver dig af oplysninger.

Svar #8
03. november 2007 af Skat1 (Slettet)

ja,men synes den her er lidt svær:S

Skriv et svar til: linjer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.