Matematik

Noget at gøre med differentiale regning.

03. november 2007 af Rolf J (Slettet)
Hvis man har en linje, der tangerer en ukendt 3. gradsfunktion i et kendt punkt, kan man så beregne 3. gradsfunktionens ligning, i givet fald hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2007 af marc.mtk (Slettet)

hvad har du af oplysninger ?

Svar #2
03. november 2007 af Rolf J (Slettet)

lige et øjeblik så finder jeg dem, det var nemlig bare noget jeg kom i tanke om vedrørende en opgave, som har voldt mig besvær.

Svar #3
03. november 2007 af Rolf J (Slettet)

Jo altså linjens ligning er givet ved: f(x):y=-0,5x+3 og den tangerer den ukendte 3. gradsfunktion i punktet (4;1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2007 af marc.mtk (Slettet)

okay, de oplysninger giver mig at (hvis vi kalder 3.grads funktionen for f og linien for l):

f(4)=1
og ved at linien med hældningen -½ tangerer f i 4,1 ved vi at i dette punkt har f samme hældning:
f'(4)=-½

de 2 oplysninger kan indsættes i den generelle formel for 3.gradsligninger:

f(x)=ax^3+bx^2+cx+d

jeg regner lige på det, det er længe siden :p

Svar #5
03. november 2007 af Rolf J (Slettet)

Jeg har selv prøvet at kigge lidt i mine notater, men den del af hjernen der tager sig af at tænke er lukket for i dag og jeg ved ikke om den nødvendigvis åbner i morgen, så jeg ville blive meget glad, hvis du kunne kigge lidt på det.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2007 af marc.mtk (Slettet)

hehe, kender følelsen :) du er sikker på at der ikke er flere oplysninger? for jeg kan simpelthen se for mange løsninger på den som det er lige nu...

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2007 af Esbenps

Det giver ikke mening, at sige at en linje tangerer en funktion. Jeg ved, det er matematiske småting, men man bør sige, at linjen tangerer grafen for en funktion...

Svar #8
04. november 2007 af Rolf J (Slettet)

3. gradsfunktionen har én rod: x=-1,5. Kan det hjælpe?

Skriv et svar til: Noget at gøre med differentiale regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.