Matematik
Bevis
03. november 2007 af
Hami-D (Slettet)
Jeg skal bevise følgende, men hvordan?
I et enkeltlogaritmisk koordinatsystem(med logaristmisk y-akse) er grafen for en eksponentiel sammenhæng y = b*a^x en ret linje. Hvis en graf i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem (med logaritmisk y-akse) er en ret linje, så der er tale om en eksponentiel sammenhæng y = b*a^x
I et enkeltlogaritmisk koordinatsystem(med logaristmisk y-akse) er grafen for en eksponentiel sammenhæng y = b*a^x en ret linje. Hvis en graf i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem (med logaritmisk y-akse) er en ret linje, så der er tale om en eksponentiel sammenhæng y = b*a^x
Svar #1
03. november 2007 af Riemann
Hvis man har i en ret linie i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem svarer dette til
log y = v*x+w
hvor v og w er konstanter og log er titalslogaritmen.
Prøv at isoler y i denne ligning - så fås:
y = 10^(w) 10^(vw)
Ved at definere b=10^w og a=10^v fås, at y=a*x+b
log y = v*x+w
hvor v og w er konstanter og log er titalslogaritmen.
Prøv at isoler y i denne ligning - så fås:
y = 10^(w) 10^(vw)
Ved at definere b=10^w og a=10^v fås, at y=a*x+b
Svar #3
03. november 2007 af Hami-D (Slettet)
Men hvorfor hedder det y = 10^w 10^vw ? altså der er 2 w'er med
Skriv et svar til: Bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
