Matematik

Beregn cylinderens radius

03. november 2007 af Tissi (Slettet)
Hej Studi.

Vil I lige kigge på dette? Tror jeg har gjort det fuldstændigt forkert!

V=pi*r^2*h (her finder man volumen)

jeg skal så finde radius, og har så derfor regnet på ovenstående som en ligning. Har fået det til dette:

r^2=v/h/pi

Kan det passe?

Mvh.
T.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2007 af Isomorphician

Ja.

Svar #2
04. november 2007 af Tissi (Slettet)

Okay. Resultatet bliver stadig i cm, ikke?

højden er 11 cm og rumfanget 3810 cm^3

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2007 af mathon

r = sqr(V/(pi*h))

r = sqr((3810 cm^3)/(pi*(11 cm))) = sqr(3810/(pi*11)*cm^2)
= sqr(3810/(pi*11))*sqr(cm^2) = 10,5 cm

Svar #4
04. november 2007 af Tissi (Slettet)

ja, det er også det, jeg får det til. Skulle bare vide, om det stadig blev i cm - du behøvede ikke at give mig facit.

Svar #5
07. november 2007 af Tissi (Slettet)

Hvad så med denne opgave, er det blot det samme?

s = vejlængden
t = tiden
a = accelerationen

s = 1/2*a*t^2

opgaven:
bestem a, når s = 500 og t = 17

min løsning:
s=1/2*a*t^2 => s:1/2:t^2=a (og så tage kvadratroden af facit til sidst)


- Er det rigtigt?


Mvh.
T.

Svar #6
08. november 2007 af Tissi (Slettet)

anybody?

Skriv et svar til: Beregn cylinderens radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.