Matematik
skæring mellem 3 planer
04. november 2007 af
Nithelizius (Slettet)
Hej i opgave 2037 i vejl. eksamensopgaver bliver man bedt om at gøre rede for at 3 planer har netop én linje fælles, og angive en parameterfremstilling for denne.
planerne har ligningerne:
(1)2x-y+2z=3
(2)3x+2y+z=2
(3)x-4y+3z=4
Dvs jeg tænkte at ved at finde skæring mellem (1) og (2) og så finde skæringen mellem denne og (3) ville det være vist?
Eller er det nærmere skæring mellem (1) og (2), (2) og (3) og så skæring mellem (1,2) og (2,3)?
Problemet er at jeg får en parameterfremstilling for (1) og (2) der lyder som følger (efter den er ganget med faktor 5, for nemheds skyld):
x=5t
y=1-4t
z=8-7t
Men hvordan kan jeg finde skæring mellem denne og så det sidste plan, når der kun er t og ikke både t og s som variable?
Mangler jeg at foretage nogle regninger eller hvad skal jeg gøre? :) På forhånd tak :)
planerne har ligningerne:
(1)2x-y+2z=3
(2)3x+2y+z=2
(3)x-4y+3z=4
Dvs jeg tænkte at ved at finde skæring mellem (1) og (2) og så finde skæringen mellem denne og (3) ville det være vist?
Eller er det nærmere skæring mellem (1) og (2), (2) og (3) og så skæring mellem (1,2) og (2,3)?
Problemet er at jeg får en parameterfremstilling for (1) og (2) der lyder som følger (efter den er ganget med faktor 5, for nemheds skyld):
x=5t
y=1-4t
z=8-7t
Men hvordan kan jeg finde skæring mellem denne og så det sidste plan, når der kun er t og ikke både t og s som variable?
Mangler jeg at foretage nogle regninger eller hvad skal jeg gøre? :) På forhånd tak :)
Svar #1
04. november 2007 af peter lind
Du skal sætte din parameterfremstilling ind i den tredje ligning. Hvis der er en fælles linje skal den ligge helt i planen 3. D.v.s t skal gå ud.
Svar #2
04. november 2007 af Nithelizius (Slettet)
tak det er gjort, problemet var at jeg havde ganget med faktor 5, inden jeg tjekkede med 3. plan :).. Men det er løst nu :) tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: skæring mellem 3 planer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
