Matematik

tegn linje?

05. november 2007 af Skat1 (Slettet)
Linjens ligning :
y
= a*x + b
= -3/4*x + 1/2

så :
a = -3/4
b = 1/2

Det vil sige, at linjen skærer y-aksen i punktet (0,1/2) og har en hældningskoefficient på -3/4.
hvordan kan jeg tegne denne linje?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af Isomorphician

Du kan finde y = 0 og tegne en ret linje mellem de to punkter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2007 af mathon

linjen går bl.a. gennem

y = f(x) = -(3/4)*x + 1/2

f(4) = -(3/4)*4 + 1/2 = -3+(1/2) = -2.5 dvs. (4;-2.5)

f(8) = -(3/4)*8 + 1/2 = -6+(1/2) = -5.5 dvs. (8;-5.5)


Skriv et svar til: tegn linje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.