Fysik

Strømstyrken

05. november 2007 af :D (Slettet)
Jeg ved ikke hvad jeg skal stille op med denne her opgave. Hjælp tak!

Et batteri med en EMk på 6,0V og indre modstand på 0,9 ohm forbindes med en pære, hvor glødetrådens resistans er 5,5 ohm.

a) Hvad er strømstyrken i kredsløbet?



På forhånd mange tak,
:D

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af peter lind

I = E/(Rpære+Rindre)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2007 af mathon

du kender Ohms lov for et kredsløb

Emk =(R_i+R_y)*I, hvoraf

I = Emk/(R_i+R_y) eller med betegnelserne i #1

I = E/(R_indre+R_pære)


Svar #3
05. november 2007 af :D (Slettet)

Tusind tak for hjælpen begge to. Nu kan jeg endelig komme videre.



:D

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2012 af ano123456 (Slettet)

Hej, er der nogen der lige vil hjælpe med en opgave?
denne opgave lyder således,"Hvad kan en transformater gøre ved strømstyrke?
tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2012 af mathon

@4         
         
                ...opret din egen tråd med dit nye helt forskellige spørsmål!


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2012 af mathon

spørsmål!   --->   spørgsmål!


Skriv et svar til: Strømstyrken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.