Matematik

Billetsalg - opgave

05. november 2007 af gangstaf (Slettet)
Til en fodboldkamp i Gammelkøbing blev der solgt 350 billetter. Prisen for en voksenbillet var 50 kr., og en børnebillet var 30 kr. Hvor mange børnebilletter blev der solgt, når den samlede indtægt fra billetsalget var 15500 kr.?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af dnadan (Slettet)

to ligninger to ubekendte:
350 billetter = V+B

15500kr=30kr*B+50kr*V

løs ligningssystemet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2007 af Molle (Slettet)

antal voksne = x
antal børn = y

15500 = 50*x + 30*y
og
350 = y + x

To ligninger med to ubekendte. Find y.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2007 af Eskil (Slettet)

Hvis antallet af voksne er v og antallet af børn er b, så kan den første oplysning udtrykkes formelt som:

v + b = 350

Nu kan du opstille en ligning for den samlede indtægt, y:

y = 50*v + 30*b

Nu skal disse to informationer kombineres, så isolér v i den første ligning:

v = 350 - b

Sæt dette ind på v's plads i den anden ligning og løs den for y = 15500.

Svar #4
05. november 2007 af gangstaf (Slettet)

Jeg takker mange gange.. Nu håber jeg at jeg har fået det rigtige resultat.. 100 børnebilletter?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2007 af Isomorphician

Ja

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2010 af Bladlus (Slettet)

hvordan får i det til 100 børnebilletter?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2010 af Isomorphician

15500 = 50(350 - b) + 30b <=>

15500 = 17500 - 50b + 30b <=>

20b = 2000 <=>

b = 100


Skriv et svar til: Billetsalg - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.