Matematik
Isolering af værdi i ligning
06. november 2007 af
1g (Slettet)
Hvordan kan jeg isolere hver af størrelserne i formlen, når T1 i forvejen ophæver sig selv?:
n=(T1-T2) / T1
Jeg har prøvet at isolere T1:
n=(T1-T2) / T1
n*T1=T1-T2
T1=(T1-T2) / n
Også ved jeg ikke, hvordan jeg skal komme videre??
n=(T1-T2) / T1
Jeg har prøvet at isolere T1:
n=(T1-T2) / T1
n*T1=T1-T2
T1=(T1-T2) / n
Også ved jeg ikke, hvordan jeg skal komme videre??
Svar #1
06. november 2007 af Molle (Slettet)
T1 ophæver ikke sig selv, det er jo ikke faktorer i tælleren.
Fint nok med
n*T1 = T1 - T2
men så
n*T1-T1 = -T2
Ryk uden for parentes
T1(n-1) = -T2
T1 = -T2/(n-1)
Fint nok med
n*T1 = T1 - T2
men så
n*T1-T1 = -T2
Ryk uden for parentes
T1(n-1) = -T2
T1 = -T2/(n-1)
Skriv et svar til: Isolering af værdi i ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
