Matematik
Brug for hjælp..
06. november 2007 af
Helene150 (Slettet)
Har virkelig brug for hjælp til det her...
Skal løses ved hjælp af indsættelsesmetoden:
Opgave 1
x+2y=5 og 3x-½y=2
Opgave 2
2x+5y=7 og -4x=10y+5
Skal løses ved hjælp af indsættelsesmetoden:
Opgave 1
x+2y=5 og 3x-½y=2
Opgave 2
2x+5y=7 og -4x=10y+5
Svar #1
06. november 2007 af kaspx (Slettet)
Opgave 1)
Isoler x i den første ligning:
x = 5-2y
Indsæt dette på x's plads i den anden ligning:
3(5-2y)-½y=2
Så isolerer du y i denne ligning og indsætter den i den første ligning. Herefter har du både x og y.
Fremgangsmåden for opgave 2 er den samme. Du kan selvfølgelig selv vælge om du vil starte med at isolere x eller y.
Isoler x i den første ligning:
x = 5-2y
Indsæt dette på x's plads i den anden ligning:
3(5-2y)-½y=2
Så isolerer du y i denne ligning og indsætter den i den første ligning. Herefter har du både x og y.
Fremgangsmåden for opgave 2 er den samme. Du kan selvfølgelig selv vælge om du vil starte med at isolere x eller y.
Skriv et svar til: Brug for hjælp..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
