Matematik

koordinatsæt til projektion af vektor på linje

06. november 2007 af Katrine1912 (Slettet)
Jeg har en linje med en parameterfremstilling:

X= 5+4t
Y= 4+3t

og en vektor a (2 over 4)

Nu skal jeg bestemme koordinatsættet til vektor a's projektion på m!
Jeg mener at projektionen må være (16/5 over 12/5), men er dette også koordinatsættet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2007 af dnadan (Slettet)

Dét er det også...

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af mathon

linjens retningsvektor er [4,3]

[2,4]'s projektion på [4,3]
er

p_vektor = (([2,4]*[4,3])/(4^2+3^2))*[4,3] =....

Skriv et svar til: koordinatsæt til projektion af vektor på linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.