Matematik
Bestem stamfkt.
07. november 2007 af
MP7 (Slettet)
Hej!
Jeg har denne opg., som jeg er lidt tom på.
Jeg har en funktion f kaldet f(x)= 2x+ 4, x tilhørende mængde R.
Opgaven lyder således:
"Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen med ligningen y = 3 som tangent"
Er der nogle, som kan hjælpe mig i gang?
Jeg har denne opg., som jeg er lidt tom på.
Jeg har en funktion f kaldet f(x)= 2x+ 4, x tilhørende mængde R.
Opgaven lyder således:
"Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen med ligningen y = 3 som tangent"
Er der nogle, som kan hjælpe mig i gang?
Svar #1
07. november 2007 af mathon
F(x) = S(2x + 4)dx = x^2 + 4x + k
F'(xo) = f(xo) = 2xo + 4 = 0, da hældningstallet for y = 3 er lig med 0
2xo + 4 = 0
2xo = -4
xo = -4/2 = -2
røringspunktet er således (xo,yo) = (-2,3)
(xo,yo) = (-2,3) ligger således på grafen for F(x) = y = x^2 + 4x + k,
hvoraf
3 = (-2)^2 + 4*(-2) + k, hvoraf k kan beregnes......
F'(xo) = f(xo) = 2xo + 4 = 0, da hældningstallet for y = 3 er lig med 0
2xo + 4 = 0
2xo = -4
xo = -4/2 = -2
røringspunktet er således (xo,yo) = (-2,3)
(xo,yo) = (-2,3) ligger således på grafen for F(x) = y = x^2 + 4x + k,
hvoraf
3 = (-2)^2 + 4*(-2) + k, hvoraf k kan beregnes......
Svar #3
07. november 2007 af MP7 (Slettet)
I anden linje, ganger du så med 0 eller er det røringspunktet du sætter ind i ligningen?
Svar #6
07. november 2007 af MP7 (Slettet)
Er lige nødt til spørge om noget, hvis man nu skal gøre det samme for en ny tangent fx y = x + 5, hvad gør man så, bruger man så denne eller ?
Skriv et svar til: Bestem stamfkt.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
