Matematik
bestemme areal begrænset af graf og x-aske
07. november 2007 af
Zalam (Slettet)
Jeg sidder med et mindre problem
Jeg har givet følgende funktion; f(x) = e^2x - 3e^x +1
Jeg skal bestemme det areal som er begrænset af grafen for f og x-aksen.
Jeg kan regne ud, at jeg skal benytte integral regning.
Men det er jo en ubestemt, men jeg er jo nød til at gøre noget ved funktionen først?
umiddelbart tænkte jeg at skrive den om med den naturlige logaritme, men det kan jeg heller ikke rigtig få til at give mening.
Nogen osm kan hjælpe
Jeg har givet følgende funktion; f(x) = e^2x - 3e^x +1
Jeg skal bestemme det areal som er begrænset af grafen for f og x-aksen.
Jeg kan regne ud, at jeg skal benytte integral regning.
Men det er jo en ubestemt, men jeg er jo nød til at gøre noget ved funktionen først?
umiddelbart tænkte jeg at skrive den om med den naturlige logaritme, men det kan jeg heller ikke rigtig få til at give mening.
Nogen osm kan hjælpe
Svar #1
07. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
For at finde grænserne skal du finde grafens skæring med x-aksen. Dvs du skal løse f(x) = 0.
Skriv et svar til: bestemme areal begrænset af graf og x-aske
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
