Matematik
2 ligninger - rigtige?
07. november 2007 af
Tissi (Slettet)
Hej Studi.
Synes simpelthen, at de her 2 ligninger er MEGET mærkelige, men har prøvet at løse dem:
opg. 1:
4x+8=-3x-3
7x+8=-3
7x=-11
x= 7/-11 (brøk)
opg. 2:
1/4x-3=7(x+3)-1/2x
1/4x-3=7x+21-1/2x
1/4x=7x+24-1/2x
3/4x=7x+24
-6 1/4x=24
x= -3,84
Ser det ikke mærkeligt ud? Nogen, der venligst vil kigge det igennem?
Mvh. T.
Synes simpelthen, at de her 2 ligninger er MEGET mærkelige, men har prøvet at løse dem:
opg. 1:
4x+8=-3x-3
7x+8=-3
7x=-11
x= 7/-11 (brøk)
opg. 2:
1/4x-3=7(x+3)-1/2x
1/4x-3=7x+21-1/2x
1/4x=7x+24-1/2x
3/4x=7x+24
-6 1/4x=24
x= -3,84
Ser det ikke mærkeligt ud? Nogen, der venligst vil kigge det igennem?
Mvh. T.
Svar #1
07. november 2007 af Isomorphician
Det ser rigtig ud.
Du kan skrive 2'eren som -96/25 hvis du vil have det som brøk
Du kan skrive 2'eren som -96/25 hvis du vil have det som brøk
Svar #2
07. november 2007 af Tissi (Slettet)
Okay, tak. Matematik er mærkeligt. Jeg har aldrig forstået matematik - jeg gør det bare :-)
Skriv et svar til: 2 ligninger - rigtige?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
